dimarts, 8 d’abril del 2008

de l'aigua a l'electricitat

partint de la base de que hem consumit sempre sense pensar-hi i que d'aigua ens n'hem quedat sense, fa trenta anys que es parla de transvassaments, desalinitzadores, i "solidaritat" entre zones. i a més de donar-se per culpa del canvi climàtic, la falta d'aigua s'ha donat, també, per les diferències entre els partits polítics catalans.
(i, per què no dir-ho, entre la població)

tenim el problema de l'aigua per no haver-nos posat d'acord (com sempre ha passat en aques país, vaja) i d'aquí res tindrem el problema de l'electricitat.
queda clar que la rapidesa amb la que creix la població catalana i l'actual oferta són incompatibles.

vist el precedent i fixant-me amb el transvassament que es va proposar fer del roine fa trenta anys (i que quedi clar que no parlo del transvassament de l'ebre, del segre, o de l'anoia), ¿què hem de fer amb la m.a.t.?

5 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
jordi ha dit...

OJU! el comentari anterior és un virus o alguna cosa daquestes!!

an | na ha dit...

en tinc un de nou:
d'escrit sí. :)

Arnau, ha dit...

No l'hem de fer i hem de fomentar que cada casa tingui plaques solars, cada poble muntanyós tingui molins i cada poble de costa tingui centraletes hidroelèctriques. Evitarem empreses estrangeres, evitarem la manca d'energia i evitarem la insostenibilitat.

I si algun ecologista es queixa dels molins de vent dient que fan lleig, se'l deporta a Sibèria per gilipolles.

La MAT és perillosa i lletja. T'agradaria que la fessin passar pel bell mig de Cape? A mi no.

Anna Caterina Fuster ha dit...

Ie! Compte amb això dels aereogeneradors dels nassos. Perquè ara resulta que només els poblets (amb paratges naturals genials) són els castigats. Tampoc ens deixem pendre el pèl. Per què no posen un parc eòlic a la torre de Collserola (muntanya sagrada) que és on més demanda energètica hi ha, Barcelona i cinturó?
És a dir, entenc certes postures, doncs, de crítica als parcs, no obstant estic a favoríssim de les energies renovables, incloent, obviament, els aereogeneradors.

Citaré un exemple actual. Ara, per intressos privats es vol construir un parc eòlic a una de les poques serralades que queden conservades, naturalment parlant, a l'Anoia: "La serralada d'Orpinell" (si eu anat de ral·li amb l'IES us sonarà xdd). S'hi vol construir, doncs, un parc eòlic amb un fort impacte ambiental a la zona que, de retruc, comportarà un seguit de connexions de línies d'alta tensió (s'haurà de transportar la electricitat fins a la central elèctrica que hi ha a La Torre i, malauradament, no es parla de soterrament, és a dir, una merda). Realment hem de vigilar la barreja l'interès privat i/o comptal amb la realitat.

dèficit fiscal de Catalunya aquest any
...
cliqueu aquí per a més informació