dilluns, 9 de febrer del 2009

finançament i vacances escolars

i ja en van sis. sis són els mesos que fa que s'incompleix l'estatut i el seu finançament. és des de llavors i des de molt abans que catalunya, seguint amb la retòrica d'herrera, signà un xec en blanc. senyor iceta, no cal que pronostiqui conseqüències en les relacions entre psc i psoe. com ha dit àngel colom, i tant de bo així sigui, tot plegat només duu a posicions que volen un camí separat del de l'estat espanyol.
per cert, aplaudeixo la circumstància que es donarà amb el referèndum que durà a terme erc sobre el nou finançament: els militants podran decidir si el partit hi donarà suport, o no. ho aplaudeixo perquè masses decisions preses únicament per les altes esferes han donat resultats nefastos. els militants (de qualsevol partit) en són la columna vertebral, per això també haurien de decidir més sovint.

pel que fa al tema de les vacances escolars i les possibles modificacions a aplicarhi, no és qüestió de poder dur els nanos a l'escola perquè els entretinguin el major temps possible (que quedi clar, com ja vaig dir a http://petitescolumnes.blogspot.com/2007/09/ciudadania-des-de-casa.html), però, tampoc s'ha d'optar per tot el contrari: penso que tenir tres mesos de vacances no és encertat.
segons maragall, si es comencés al dia set de setembre, la setmana de vacances pendent es traslladaria al febrer. per què no optem per no recuperar-la?; també segons maragall, els nanos són sotmesos durant massa temps a un esforç continuat, tenint vacances durant (també) massa temps continuat. d'acord. d'acord, però només pel que fa al segon punt de la darrera afirmació. les vacances són massa llargues, però, la docència també? mho pregunto perquè, com més d'un devia sentir ahir, de vint-i-cint nanos d'una classe de quart d'eso, cap sabia qui és / fou Felipe González.

12 comentaris:

Silvia ha dit...

i dsprés mirem a Europa i som els primers per la cua pel què fa a educació...pfff xD no m'estranya...

Adrià Izard ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Adrià Izard ha dit...

Aquest govern és molt més perillós del que ens pensem,el PSC te terroristes entre els seus militants, no és broma

L'home del sac ha dit...

Això del finançament ja passa de taca d'oli... i no veig pas que s'hi pot fer. Amb tripartit o sense no veig cap possibilitat d'aconseguir-ne un de digne...
Tot per culpa dels que es van malvendre l'Estatut.

jordi ha dit...

la situació actual no és culpa de la "venda" de l'Estatut. és culpa del govern i dels seus socis, que permeten que s'incompleixi la llei i que ens prengin el pèl. potser una solució sí que aportaria una possibilitat de mirar d'aconseguir un Estatut digne: un pacte d'unitat nacional.

L'home del sac ha dit...

Home, però si no s'hagués pactat aquella caca de vaca d'estatutet ara tampoc estaríem aquí negociant per les engrunes.
Tinc claríssim que no n'aconseguirem res de bo...
Jo no li veig cap solució...
ens la fotran com sempre i prou i a callar.

Arnau, ha dit...

No coneixen al Felipe?

Quina sort!

Els esquerranoides almenys podem votar forces decisions internes, ni que la gran majoria de militants ho facin (sota la meva humil opinió) de manera equivocada massa cops: vegi's la elecció del nostre president de partit.

jordi ha dit...

això és ben cert. un exemple, sens dubte.

Alerta Islamista ha dit...

jordi, contestant el teu missatge.
Sí, realment és greu que el poble català voti un partit espanyol, igual de greu és la democràcia que exerceix Espanya cap a Euskal Herria il·legalitzants partits abertzales, també és greu que ERC es faci dir esquerra i participi amb el tripartit o que CiU s'insinui amb la sociovergència, realemnt tot aixó és molt greu.
Però no treu importància a que l'islam generi un problema per a les nostres llibertats nacionals i individuals o democràtics.
Que el PSOE il·legalitzi batasuna, el PCTV, D3M, etc. mentres el PSC té militants que creuen en l'islam no unicament com a religió si no com a sistema social, és greu.

Alerta Islamista ha dit...

Jordi, estem totlament d'acord el que ahs dit tu i el que he dit jo no és contradictori.
els socialistes es pensen que donan dret a vot al priemr que passa els votarana ells, i el que que faran serà fundar els seus propis partits.

jordi ha dit...

tot respón a interessos:
1 - els socialistes pretenen donar el dret a vot a qualsevol resident a espanya perquè saben que així guanyaran.
2 - els socialistes il·legalitzen els partits de l'esquerra abertzale perquè saben que poden sumar amb altres formacions i governar, també, al país basc.

estic d'acord amb moltes de les coses que dius, però compte, no costa gaire atravessar la línia que ens separa del racisme i la xenofòbia.

et recomano l'entrevista a que publica avui La Vanguardia, on el protagonista és J.A. GªJabaloy, fiscal d'Eurojust.
una cosa hi queda clara: espanya és l'estat de la Unió Europea on els terroristes i els criminals, siguin del color que siguin, hi tenen més possibilitats.

GOS GÀNGUIL ha dit...

El que està clar és que l´educació en aquest país és un autèntic desastre...bé, com quasi bé tot.

Salut!

dèficit fiscal de Catalunya aquest any
...
cliqueu aquí per a més informació