dimecres, 19 de setembre del 2007

'ciudadania' des de casa

i no, aquest títol no es refereix a la discutidíssima 'educació per a la ciutadania'. és el rerefons que es desenvolupa amb l'aplicació d'aquesta assignatura. és a dir, ¿per què?. un rerefons més important que els propis continguts de la nova matèria.
evidentment una cosa porta a l'altra, i si a partir d'ara ensenyarem els "continguts bàsics de la vida" des de l'escola, des de l'institut, o des dels barracons, ¿quin paper jugaran els pares en un futur?.

la solució no és ensenyar tots aquests valors (tant criticats) a partir de la boca dels professors. els problemes els tenim a les cases, als valors que actualment ensenyen (o no) els pares. arreclem això, abaixem els preus dels llibres, construïm més escoles i menys barracons i, sobretot, deixem de mirar tanta 'teleporqueria' i eduquem bé als fills. si algú se n'ha adonat de que s'han d'ensenyar els "continguts bàsics de la vida" des de les aules és que alguna cosa falla. el franquisme ja es va encarregar de formar els seus propis 'ciudadanos', nosaltres per sort, encara podem triar.

3 comentaris:

Arnau, ha dit...

Doncs sí, fallen els valors bàsics i intentar ensenyar-los al cole aprofundint en ells(sempre s'han ensenyat al cole, però de manera indirecta) pot arribar a ser contraproduent. El que si que no es pot posar en condicional és que aquest fet és un símptoma d'alguna cosa, millor buscar l'arrel del problema, que no és a les aules.

Tota la raó.

Anna Caterina Fuster ha dit...

Exacte. Ara sembla ser que "s'ha posat de moda" escombrar cap a l'escola, com si aquesta fos una espècie de guarderia permanent+educació completa. Seh, i per acabar-ho d'adobar, per si fos poc, sempre culpa de l'ensenyament que "mi hijo no ha hecho nada que es muy bueno".
Au va, pobres professors, pobres nens!
La base la construeix la família.

Anònim ha dit...

Una altre columna amb certesa Jordi. La veritat es que això ja fa bastants anys que passa, que els pares es limiten a mantenir els fills i si es que es pot dir educació, els hi donen la justa i necessaria. despres hi han problemes i els pares a qui recorren? doncs als professors. Aquesta no es una idea correcta, jo puc conciderar que e sigut educat per els meus pares i que e sigut ensenyat per l'escola, cosa que no podem dir de nois i noies de generacions anteriors a nosaltres, on per sort no tots pero una gran majoria no van pel bon camí i no porten una bona trajectoria, ja que els alumnes/fills no assoleixen els coneixements basics i això es culpa dels pares, no hi ha altre arrel que els pares.
No ho se, no se si m'explicat bé, senzillament puc dir el mon te que evolucionar, pero el que em sembla a mi es que no evolucionem amb les coses bones, pero encanvi per les coses dolentes com aquestes, com és malcriar els fills, si que estem evolucionan, i a passos gegants!

Com ha dit l'arnau: Tota la raó

dèficit fiscal de Catalunya aquest any
...
cliqueu aquí per a més informació